Corona Update

Aanpassingen dienstverlening i.v.m. Covid-19.

Om zo weinig mogelijk contacten te hebben worden alle uitvaarten zoveel mogelijk telefonisch besproken. Onze werkwijzen zijn als volgt:

Na een melding van overlijden maken wij een afspraak voor de telefonische regeling. Voor dit contact zal ter voorbereiding van het gesprek u een aantal bestanden per e-mail worden gezonden. Dit zijn voorbeelden van rouwbrieven en teksten voor op de rouwbrieven en een brochure met uitvaartkisten.

Op het afgesproken tijdstip zal de uitvaartverzorger uw bellen. Het regelgesprek wordt dan met u gevoerd. Tijdens het gesprek worden afspraken met de begraafplaats, crematorium en eventueel de kerk gemaakt. De uitvaartverzorger zal dit in de meeste gevallen doen tijdens het gesprek via een ander toestel.

Vanaf 1 juni mag u vanwege de versoepeling rond de maatregelen er ook voor kiezen om met maximaal 4 personen naar het kantoor te komen voor het regelen van de uitvaart.

Gebruik van de rouwkamer Atropos

Het gebruik van de rouwkamer Atropos is beperkt mogelijk. Afscheid nemen door de directe familieleden is mogelijk zolang het aantal familieleden dat tegelijkertijd komt maar beperkt blijft tot maximaal 20 personen.

Condoleance;
Het houden van een condoleancebezoek in de rouwkamer Atropos is tijdens de maatregelen niet mogelijk. Er is te weinig ruimte om voldoende veiligheid te garanderen. Als alternatief is het gebruik van de wijkgebouw Thabor of één van de Scheveningsche Kerkgebouwen mogelijk. Tijdens condoleancebezoek is er geen catering.

Op de begraafplaats of in het crematorium;

De maatregelen die er genomen moeten worden, worden bepaald door het management van de begraafplaats of het crematorium. Deze kunnen afwijken van het advies dat geven wordt door de overheid. Wij hebben daar geen invloed op en hebben ons te houden aan deze bepalingen. 

Tot 1 juli blijft het aantal personen dat bij de uitvaart aanwezig mag zijn 30 personen. Dit aantal is exclusief het personeel van de uitvaartverzorging en van de begraafplaats of van het crematorium. Een eventuele voorganger of spreker telt wel mee.

Na 1 juni is het wel weer mogelijk om na de uitvaartplechtigheid een nazit te hebben. Bij deze nazit mag er ook weer catering aanwezig zijn. 

Na 1 juli wordt het maximaal 100 personen, maar de 1½ meter afstand moet wel gehouden kunnen worden. Hierdoor zijn de mogelijkheden op veel begraafplaatsen en in crematoria beperkt.

 

 

X