Corona Update

naar live Streams

klik hier om naar de pagina met livestreams te gaan

 

Aanpassingen dienstverlening i.v.m. Covid-19.

Voor uw en onze veiligheid houden wij ons zoveel mogelijk een de richtlijnen welke door de Rijksoverheid worden gegeven. U kunt altijd contact op nemen om ons te vragen hoe wij met de regels omgaan.

Wilt u de uitvaart thuis bespreken, dan zullen wij met u overleggen in hoeverre dit binnen de huidige regels kan. In plaats van het bespreken van de uitvaart aan huis bieden wij als alternatief de mogelijkheid om de uitvaart op ons adres aan de Van Boetzelaerlaan te bespreken. Indien mogelijk gebruiken wij onze ontvangkamer, waardoor wij extra veilig kunnen werken. In overleg met u bepalen wij het aantal personen dat wij veilig tegelijkertijd kunnen ontvangen.

terugkijken

via deze links kunt u een dienst terug zien.

 

De uitvaart kan ook telefonisch worden besproken.

Wordt de uitvaart telefonisch besproken, dan werken wij als volgt:
Na een melding van overlijden maken wij een afspraak voor de telefonische regeling. Voor dit contact zal ter voorbereiding van het gesprek u een aantal bestanden per e-mail worden gezonden. Dit zijn voorbeelden van rouwbrieven en teksten voor op de rouwbrieven en een brochure met uitvaartkisten.

Op het afgesproken tijdstip zal de uitvaartverzorger u bellen. Het regelgesprek wordt dan met u gevoerd. Tijdens het gesprek worden afspraken met de begraafplaats, crematorium en eventueel de kerk gemaakt. De uitvaartverzorger zal dit in de meeste gevallen doen tijdens het gesprek via een ander toestel.

Gebruik van de rouwkamer Atropos

Het gebruik van de rouwkamer Atropos is mogelijk. In het gebouw mogen vanwege de huidige regels maar 20 personen tegelijkertijd aanwezig zijn. Afscheid nemen door de directe familieleden kan op verzoek in meerdere clusters (tijdsloten) gebeuren. 

Condoleance;
Het houden van een condoleancebezoek in de rouwkamer Atropos is tijdens de maatregelen beperkt mogelijk. Ook tijdens een condoleancebezoek is maximaal aantal personen dat tegelijkertijd aanwezig kan zijn 20. Daarom werken wij met tijdslot.s Op de rouwbrief wordt een speciaal nummer gezet, waarna men kan bellen om een tijd te reserveren. Tijdens condoleancebezoek is er beperkt catering mogelijk.

Op de begraafplaats of in het crematorium;
De maximale groepsgrootte voor uitvaarten is door de Rijksoverheid voor uitvaarten niet meer van toepassing. Voor de groepsgrootte gelden wel de basisregel dat er 1½ meter afstand tot elkaar moet worden gehouden en dat bezoekers een zitplaats moeten hebben. Hierdoor hangt het maximumaantal bezoekers dat kan worden toegelaten sterk af de locatie waar de uitvaart wordt gehouden. Voor de meeste begraafplaatsen in Den Haag en omgeving is daardoor het aantal personen dat aanwezig kan zijn rond de 50 personen.

(zie de informatie van de Rijksoverheid)

Voor het maximaal aantal bezoekers tellen niet mee: personeel van de uitvaartonderneming, geestelijke medewerkers en medewerkers van de begraafplaats of het crematorium.

Na 1 juni 2021 is het wel weer mogelijk om na de uitvaartplechtigheid een nazit te hebben. Bij deze nazit mag er ook weer catering aanwezig zijn. (Ook hangt het maximale aantal personen af van de grootte van de ruimte. Deze kan afwijken van de ruimte waar de plechtigheid wordt gehouden. Bijvoorbeeld 50 personen in de aula en 30 personen in de koffiekamer)