Corona Update

Aanpassingen dienstverlening i.v.m. Covid-19.

Vanaf 30 september 2020 bespreken wij de uitvaart het liefst niet bij u aan huis, maar telefonisch. Het maximale aantal personen dat u thuis mag ontvangen is 3 personen. Dit is inclusief onze uitvaartverzorger.

Wordt de uitvaart telefonisch besproken, dan werken wij als volgt:

Na een melding van overlijden maken wij een afspraak voor de telefonische regeling. Voor dit contact zal ter voorbereiding van het gesprek u een aantal bestanden per e-mail worden gezonden. Dit zijn voorbeelden van rouwbrieven en teksten voor op de rouwbrieven en een brochure met uitvaartkisten.

Op het afgesproken tijdstip zal de uitvaartverzorger uw bellen. Het regelgesprek wordt dan met u gevoerd. Tijdens het gesprek worden afspraken met de begraafplaats, crematorium en eventueel de kerk gemaakt. De uitvaartverzorger zal dit in de meeste gevallen doen tijdens het gesprek via een ander toestel.

U kunt er ook voor kiezen om met maximaal 3 personen naar het kantoor te komen voor het regelen van de uitvaart.

Gebruik van de rouwkamer Atropos

Het gebruik van de rouwkamer Atropos is beperkt mogelijk. Afscheid nemen door de directe familieleden is mogelijk zolang het aantal familieleden dat tegelijkertijd komt maar beperkt blijft tot maximaal 20 personen.

Condoleance;
Het houden van een condoleancebezoek in de rouwkamer Atropos is tijdens de maatregelen beperkt mogelijk. In het gebouw mogen maximaal 20 personen tegelijkertijd aanwezig zijn. Als alternatief is het gebruik van de wijkgebouw Thabor of één van de Scheveningsche Kerkgebouwen mogelijk. Tijdens condoleancebezoek is er beperkt catering mogelijk.

Op de begraafplaats of in het crematorium;

De maximale groepsgrootte voor uitvaarten is door de Rijksoverheid vast gesteld op 100 mensen binnen en 250 buiten. Voor de groepsgrootte gelden wel de basisregel dat er 1½ meter afstand tot elkaar moet worden gehouden en dat bezoekers een zitplaats moeten hebben. Hierdoor hangt het maximumaantal bezoekers dat kan worden toegelaten sterk af de locatie waar de uitvaart wordt gehouden. Voor de meeste begraafplaatsen in Den Haag en omgeving is daardoor het aantal personen dat aanwezig kan zijn rond de 50 personen.

(zie de informatie van de Rijksoverheid)

Voor het maximaal aantal bezoekers tellen niet mee: personeel van de uitvaartonderneming, geestelijke medewerkers en medewerkers van de begraafplaats of het crematorium.

Na 1 juni is het wel weer mogelijk om na de uitvaartplechtigheid een nazit te hebben. Bij deze nazit mag er ook weer catering aanwezig zijn. (Ook hangt het maximale aantal personen af van de grootte van de ruimte. Deze kan afwijken van de ruimte waar de plechtigheid wordt gehouden. Bijvoorbeeld 50 personen in de aula en 30 personen in de koffiekamer)

 

X