Corona Update

 

Aanpassingen dienstverlening i.v.m. Covid-19.

Voor uw en onze veiligheid houden wij ons zoveel mogelijk een de richtlijnen welke door de Rijksoverheid worden gegeven. U kunt altijd contact op nemen om ons te vragen hoe wij met de regels omgaan. Dit zijn de algemene regels per 13 november 2021.

Voor uitvaarten gelden geen maximum aantal bezoekers. Wel moeten de basisregels aangehouden worden. Volg ook tijdens een uitvaart de basisregels tegen de verspreiding van het coronavirus.

Coronatoegangsbewijzen zijn niet verplicht voor uitvaartcentra met een horecafunctie. Of andere locaties waar een uitvaart plaatsvindt. Wel moet u een mondkapje dragen op plaatsen waar geen coronatoegangsbewijs wordt gevraagd.

In het openbaar vervoer is het dragen van een mondkapje verplicht. (dus ook in volgwagens en uitvaartbussen) (zie website rijksoverheid)

Bespreken van de uitvaart.

De uitvaar kan nog steeds bij u thuis worden besproken. Het aantal personen dat u thuis mag ontvangen is 4. De uitvaartverzorger telt ook mee. Mocht u met meer personen de uitvaart willen bespreken dan kan dit in het gebouw van Atropos op de Van Boetzelaerlaan.

Gebruik van de rouwkamer Atropos

De rouwkamer en ontvangkamers van Atropos mogen in de volledige capaciteit worden gebruikt. Dit mag alleen als er mondkapjes worden gedragen of om een Coronatoegangsbewijs wordt gevraagd.

Condoleance;
Mocht u voor een condoleance veel mensen verwachten, dan is het in overleg nog steeds mogelijk om met tijdslots te werken.

Op de begraafplaats of in het crematorium;
Er is geen maximum meer. De volledige capaciteit van de locaties bij begraafplaatsen en crematoria kunnen weer volledig worden gebruikt.

Besmetting met het coronavirus
Bij een overlijden in een ziekenhuis blijft de overledene verplicht 24 uur in het mortuarium van het ziekenhuis.
Bij een besmetting van de overledene en/of de nabestaanden met het coronavirus worden extra maatregelen getroffen ter bescherming van ons personeel. In die gevallen zullen de contacten in uw eigen omgeving zo beperkt mogelijk blijven.

Wat blijft;
Nog steeds blijft de regel om geen handen te schudden.
De uitvaart kan nog steeds telefonisch via een conference call worden besproken.
De mogelijk om diensten thuis live te volgen en de mogelijkheid om diensten achteraf te bekijken.

Naar de livestream pagina