Blog

Blijvende herinneringen aan een afscheid: uitvaartvideo

Wanneer we een dierbare verliezen, staat ons hele leven op zijn kop. We zijn verdrietig en dienen tegelijkertijd van alles te regelen voor de uitvaart. Het afscheid is eenmalig. Een begrafenis of crematie verloopt in praktijk zo snel dat degenen die erbij waren achteraf niet eens meer weten wat er allemaal voorbij is gekomen.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een begrafenis of crematie te laten filmen. Dat is begrijpelijk en van toegevoegde waarde, want zo’n afscheid kunnen we nooit meer over doen. Het kan daarom heel fijn zijn om de uitvaart vast te laten leggen op video. Later kan de dag dan op een door u gekozen moment worden teruggekeken. Dit is goed voor de verwerking en bovendien een unieke en blijvende herinnering.

Een uitvaartfilm is bovendien waardevol voor mensen die niet bij het afscheid aanwezig kunnen zijn. Met een uitvaartvideograaf worden vooraf de wensen besproken. Tijdens het afscheid stelt deze zich discreet op en zorgt diegene ervoor dat alles prachtig wordt vastgelegd. Zo kunt u dit belangrijke afscheid opnieuw op elk gewenst moment herbeleven.