Herinnering

Herinnering

U heeft afscheid genomen, maar wilt nog graag een herinnering aan de overledene. Behalve de foto op de schoorsteenmantel zijn er nog vele mogelijkheden om de herinnering aan uw dierbare levend te houden. Ook een grafmonument is een blijvende herinnering, maar middels deze webpagina willen wij u informeren over een aantal minder gebruikelijke mogelijkheden.

Bandje, CD’s en DVD’s herinnering

Van uitvaarten zijn geluids- of video opnamen te maken. Op de meeste begraafplaatsen en crematoria gebeurt dit zelfs automatisch. Van deze digitale opnamen kan op verzoek een CD of DVD worden gemaakt. Meestal blijft de opname een week of drie beschikbaar, daarna wordt de opname gewist. Het is verstandige om wanneer een opname gewenst is, dit altijd van te voren kenbaar te maken. Naast geluidsopname kunnen er ook beelden worden vast gelegd. Wilt u beelden van de gehel uitvaart dan kunnen wij dit door een extern bedrijf op professionele manier voor verzorgen.

Gedenktekens en urnen

Na de begrafenis of crematie zal er op het graf of andere gedenkplek een gedenkteken moeten worden geplaatst. In eerste instantie denken we dan aan een monument op het graf. De mogelijkheden van grafmonumenten zijn de laatste tijd steeds ruimer geworden. Kijk u eens op de site van onze steenhouwer West Gedenktekens. Westgedenktekens levert ook urnen.

Tijdelijk monument

De levering van een monument neemt enige tijd in beslag. Om te voorkomen dat het graf in die tijd naamloos blijft, kennen we tijdelijke monumenten. West Gedenktekens levert ook tijdelijke monumenten.

Mini urnen en assieraden

Omdat de wet niet langer voorschrijft dat de as in zijn geheel bewaard moet blijven, zijn er nu ook mogelijkheden om met een gedeelte van de as iets te doen. De as kan geplaatst worden in een hiervoor speciaal ontworpen sieraad of mini urn. Deze sieraden kunt u rechtstreeks bestellen, maar ook via Atropos. Indien wij het sieraad leveren zorgen wij ook voor de vulling ervan. Kijk voor de mogelijkheden op asbestemming.com.

Asverstrooingen

Er zijn diverse mogelijkheden om as te verstrooien. Atropos kan voor asverstrooiingen met één van de loggers van de sportvisserij zorgen. Het bedrijf Aquaair biedt nog meer mogelijkheden. Kijk voor de mogelijkheden op asverstrooing.com

Foto’s en tekeningen

Zo kunnen wij ervoor zorgen dat een kunstenaar een fraaie tekening van de overledene maakt. Dat gebeurt op basis van een foto. Kijk voor mogelijkheden op netmeercrystal.nl

Extra mogelijkheden met as van overledenen

Met de as van een gecremeerd familielid kan je veel doen. Sinds de nieuwe wet op de lijkbezorging mag de as van een overledene worden gescheiden. Dit betekent dat met een deel van de as iets gedaan kan worden. Een beetje van de as kan worden ingeblazen in een glas kunstwerk. Ook kan een deel van de as in een medaillon worden geplaatst. De meeste crematoria hebben een vitrine staan, waarin de diverse mogelijkheden zijn uitgestald. Nieuw is het maken van een diamant uit de as van de overledene. Voor meer informatie hierover kunt u kijken op lifegem.nl.

Gelaats- en handafdrukken

Nieuw zijn de gelaats- en handafdrukken, die nu al zeer populair zijn. Door specialisten wordt een afdruk van bijvoorbeeld de hand van de overledene gemaakt in een soort porselein. Die afdruk wordt vervolgens in brons uitgevoerd. Het resultaat is levensecht, op de kleur na. De afdrukken kunnen op verschillende manieren worden gecombineerd met glazen consoles, waarop eventueel een foto van de overledene kan worden geplaatst. De handafdruk heeft bovendien een ingebouwde cilinder, waarin een deel van de asresten in kan worden bewaard.

Wilt u meer weten over deze mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.