Rouwdrukwerk

Rouwbrieven

Er zijn vele soorten rouwbrieven. Er is onderscheid tussen drie soorten.

  • Traditionele rouwbrieven
  • Rouwbrieven met een afbeelding
  • Rouwbrieven met een afbeelding transparant op de achtergrond

Traditionele rouwbrieven zijn blanco papier met een gekleurde rand of een gekleurd kader gedrukt op het papier. De kleuren kunnen zwart, grijs of paars (lila) zijn. Rouwbrieven met een afbeelding hebben een grijs kader. Dit kader wordt in een hoek onderbroken en hier wordt een afbeelding geplaatst. Bij rouwbrieven met een afbeelding op de achtergrond ontbreekt het kader. De gehele brief heeft een transparante achtergrond, waarover de tekst wordt gedrukt. Er zijn vele soorten van achtergronden. ook is het mogelijk om een eigen achtergrond op te nemen.

Bedankkaartjes

Het is gebruikelijk de kaartjes binnen een termijn van zes weken te versturen. Bedankkaartjes worden geleverd in een uitvoering, die overeenkomt met de rouwbrief. De ondertekening mag bestaan uit maximaal drie regels. Ondertekenen met “Uit aller naam” heeft de voorkeur. Kaartjes voor dinsdag 12.00 uur besteld, worden woensdag gedrukt en kunnen dezelfde week worden afgehaald.

Advertenties

Atropos verzorgt ook de advertenties in couranten. Meestal wordt dezelfde tekst gebruikt als op de rouwbrief. Soms zijn kleine aanpassingen noodzakelijk. Een advertentie is algemeen. Het bericht moet dus een algemeen karakter hebben. Mededelingen als “geven wij u kennis” moeten vervangen worden door geven wij kennis. In verband met de veiligheid worden soms ook de adressen in de advertentie weggelaten. In plaats van het adres wordt een ander adres vermeld of de postbus van Atropos.

Liturgie

Op een liturgie wordt aangegeven, wat er tijdens een afscheidsdienst gebeurt. De diverse onderdelen van de dienst worden vermeld, de muziek waarnaar wordt geluisterd bij binnenkomst en bij het verlaten van de aula en de te zingen verzen. Een eventuele Schriftlezing kan in zijn geheel worden opgenomen, maar dit wordt niet altijd gedaan. De samenstelling van de liturgie wordt altijd in overleg met de voorganger gedaan. Op de liturgie kunnen eventueel ook foto’s of tekeningen worden aangebracht. De uitvoering van de liturgie kan heel eenvoudig maar doelmatig zijn op A4 papier, maar een luxe uitvoering op Oudhollands papier is ook mogelijk. Bij een grote liturgie zal er gebruik gemaakt worden van een boekje.