Blog

Uitvaart in coronatijd kan warm en persoonlijk zijn

Door de corona maatregelen in ons land, zijn uitvaarten anders geworden. In de praktijk blijkt dat de uitvaarten, ondanks de beperkingen, toch als heel warm en intiem worden ervaren door nabestaanden.

Alles draait om verbinding en om een mooi afscheid voor de overleden dierbare. Het is uiteraard jammer dat er een maximaal aantal personen erbij aanwezig mogen zijn. Maar met een goede audiovisuele oplossing kunnen anderen de uitvaart op afstand alsnog mee krijgen.

Bij onze uitvaartonderneming zien wij dat mensen steeds creatiever worden. Degene die niet bij de uitvaart kunnen zijn, laten bloemen, post of kaarsen bezorgen. Ook gebeurt het dat mensen een videoboodschap leveren waarin zij warme woorden spreken voor de nabestaanden. Dit wordt enorm gewaardeerd en biedt troost.

We begrijpen als geen ander dat het lastig is om rekening te houden met allerlei opgelegde regels en beperkingen, maar raden een ieder aan om zich te richten op hetgeen wat wel mogelijk is binnen de huidige maatregelen.

Bij Atropos volgen wij uiteraard de richtlijnen van het RIVM, maar we zorgen er ook voor dat uitvaarten warm en prettig verlopen. Uiteraard met gebruik van ons gezond verstand. Stay Safe!