Blog

Een overledene herdenken in huis met kerst

Als u net een dierbare bent verloren, dan denkt u wellicht niet meteen aan ene huis vol versiering, muziek en een feestmaal met de kerstdagen. Dit is geheel begrijpelijk, maar u kunt ook juist met deze dagen uw dierbare herdenken door wel een combinatie te maken van deze dingen. We geven in dit bericht enkele tips hoe u dit zou kunnen doen.

Uw kerstboom

Wanneer u een kerstboom heeft staan, kunt u deze natuurlijk ook onderdeel maken van het herdenken van uw overleden dierbare. We horen vaak dat mensen een gepersonaliseerde kerstboom met foto of naam van de overledene hagen in de boom. Een andere optie is een liefdevolle boodschap te schrijven op een klein briefje en dit op te hangen met een mooi touwtje in de kerstboom.

Een kerststuk

Wilt u liever dit jaar geen kerstboom neerzetten? Dan zou u ook een liefdevol kerststukje kunnen maken met spullen van een overleden dierbare. Leg er mooie kaarsen bij of versier het geheel met dennentakken, lichtjes of een slinger. Zo creëert u ook een mooi en warm gedenkstuk voor de kerstdagen.

Brand een kaarsje

Een kaarsje aansteken met kerst voor de overleden dierbare(n) is voor veel mensen een gewoonte. Vaak zijn dit waxinelichtjes. U kunt bij diverse bedrijven een gepersonaliseerde waxinelicht houder laten maken met een 3D foto van uw overleden dierbare erin verwerkt. Met glas producten kunt u op een unieke manier uw mooie en dierbare herinneringen laten vereeuwigen.