Blog

Uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie komt steeds vaker voor bij begrafenissen of crematies. Een laatste hand op de kist, de rouwstoet naar de laatste rustplaats en de slotwoorden van familie en vrienden. Dit alles met respect en discreet op de foto gezet. Een uitvaart is een moment waarbij uw emoties centraal staan, maar voor veel nabestaanden gaat deze dag als een roes voorbij. Sommige nabestaanden vinden het dan fijn om terug te kunnen kijken naar beelden van de uitvaart van overleden dierbare. Foto’s van troostende mensen, sprekers, kunnen u helpen om deze dag een goede plek te geven in uw herinnering.

Een fotoreportage van een begrafenis of crematie kan van onschatbare waarde zijn voor nabestaanden. De uitvaart is een uniek moment. Er is dus maar een kans om dit mooi in beeld te kunnen brengen. Met deze beelden kunt u vaak makkelijker met anderen over uw overleden dierbare praten. Hierdoor kan een fotoreportage onderdeel zijn van de rouwverwerking.

Uitvaartfotografie kan ook steun geven aan nabestaanden, die niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn. Denk bijvoorbeeld aan familie of vrienden die in het buitenland wonen. Zeker ook nu in corona tijd. Voor kinderen kan uitvaartfotografie ook belangrijk zijn, omdat zij rouw vaak uitstellen. Op het moment dat zij er dan aan toe zijn, kunt u aan de hand van de foto’s rustig met de kind(eren) praten over de overledene.