Blog

Update over de corona maatregelen – vanaf 29 september 2020

Deze – vernieuwde – maatregelen zijn in gegaan vanaf 29 september 2020.

Vanaf 29 september 2020 heeft het kabinet de maatregelen weer aangescherpt. Dit naar aanleiding van de stijging van de besmettingen in ons land. Dit betekent voor uitvaarten het volgende:

  • Mensen, die bijeenkomen voor een uitvaart of condoleance, zijn uitgezonderd van de regel dat een gezelschap uit maximaal 4 personen mag bestaan.
  • De bijeenkomst bij een uitvaart is ook uitgezonderd van het maximum aantal personen van 30 binnen of 40 buiten.
  • Voor een uitvaart geldt op dit moment dat er geen maximum is aan het aantal personen dat bij elkaar mag komen, mits men kan reserveren, placeren en gezondheidscheck kan doen.
  • Als reserveren en placeren niet mogelijk is, dan is het maximum aantal personen binnen 100.

Natuurlijk geldt bij al deze uitzonderingen wel de regel dat er rekening gehouden moet worden met de 1,5 meter afstand tussen personen en de adviezen van het RIVM ten aanzien van zingen en ventilatie in gebouwen.

Wanneer de condoleance op dezelfde locatie plaatsvindt als de uitvaartplechtigheid, gelden dezelfde regels als eerder genoemd in dit bericht. Wanneer het plaats vindt op een andere locatie, dan gelden de regels voor de maximale groepsgrootte van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Als de bijeenkomst plaats vindt in een eet- en drinkgelegenheid, dan gelden de gewone regels voor de horeca. Dit wil zeggen: Er kan niet gereserveerd worden voor gezelschappen van meer dan 4 personen of 1 huishouden.

Met betrekking tot het aantal mensen die aanwezig mogen zijn bij een uitvaart is het volgende belangrijk om te weten:

Het maximumaantal bezoekers aan een uitvaart hangt af van de plek van de uitvaart. Aanwezigen moeten altijd 1,5 meter afstand kunnen houden en een vaste zitplaats hebben. Er geldt geen maximum aantal personen als: iedere bezoeker zich aanmeldt en iedere bezoeker bij aankomst een gezondheidscheck krijgt.  Wanneer dit niet gebeurt, geldt er een maximumaantal van 100 bezoekers bij een uitvaart binnen of 250 bezoekers buiten.

Let op: Personeel van Atropos Uitvaartverzorging of de medewerkers van de begraafplaats of het crematorium tellen niet mee.