Blog

Livestream tijdens een uitvaart

U heeft er wellicht al eens van gehoord een livestream tijdens een uitvaart. Dit was al enige tijd op enkele locaties mogelijk, maar sinds de corona maatregelen wordt hier steeds vaker gebruik van gemaakt. Ook Atropos Uitvaartverzorging kan indien gewenst voor een livestream tijdens de uitvaart zorgen.

Hoe werkt een livestream om online aanwezig te zijn bij de uitvaart?

Nu met de huidige corona ontwikkelingen wordt er steeds meer gebruik gemaakt van een livestream tijdens een uitvaart. Zo kunnen nabestaanden hun familie, vrienden en kennissen uitnodigen om via internet een afscheidsdienst bij te wonen en zo toch “aanwezig” te zijn via een stream.

Een livestream wordt vooral aangeraden bij de volgende gevallen:

  • Wanneer u meer personen wilt uitnodigen bij de herdenkingsdienst van uw overleden dierbare, dan mogen worden toegelaten in de ruimte waar de dienst zal plaatsvinden;
  • Wanneer u de uitvaart intiem wenst te houden, maar mensen toch de gelegenheid wilt geven er op afstand bij te zijn;
  • Wanneer er verschillende genodigden slecht ter been zijn. Met een livestream kunnen zij toch de uitvaart op afstand bijwonen;
  • Wanneer er familie / vrienden ver weg wonen;
  • Wanneer er niet genoeg ruimte is in een kleinere zaal voor iedereen. De livestream kan eventueel ook worden uitgezonden op een scherm in een grotere zaal.

Een livestream is in deze tijd, met de corona maatregelen, een goede uitkomst om ervoor te zorgen dat iedereen “aanwezig” kan zijn bij de uitvaart. Ook bij Atropos Uitvaartverzorging kunt u aangegeven dat u gebruik wenst te maken van een livestream.

Meer informatie

Wilt u meer informatie omtrent livestream tijdens een uitvaart? Of heeft u bepaalde wensen en wilt u deze bespreken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Atropos Uitvaartverzorging verzorgt alle uitvaarten naar wens en in uw stijl.